Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Vyhláška č. 21/2022 Z. z. - Pedagogická dokumentácia a ďalšia dokumentácia - 1. 2. 2022

Publikované: Autor/i: -

UPOZORNENIE: Novým predpisom (Vyhláška č. 339/2023 Z. z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii) sa zrušila predtým platná vyhláška č. 21/2022 Z. z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii. NOVÉ ZNENIE: Vyhláška o pedagogickej a ďalšej dokumentácii

Novela školského zákona priniesla aj ďalšie legislatívne zmeny. Jednou z nich je vyhláška o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii, ktorá nadobúda účinnosť 1. februára 2022 okrem § 5 ods. 31, ktorý nadobúda účinnosť 1. septembra 2022.

Materská škola

  • Pedagogická dokumentácia: triedna kniha, triedny výkaz,  katalógový list dieťaťa, osobný spis dieťaťa, rozvrh hodín, školský poriadok.
  • Ďalšia dokumentácia: zápisnica z rokovania pedagogickej rady,metodického združenia, ak je zriadené,plán kontroly výchovno-vzdelávacej činnosti,denný poriadok, záznam z pedagogickej diagnostiky, dokumentácia o aktivitách podľa § 28 ods. 16 zákona.

Základná škola

  • Pedagogická dokumentácia: triedna kniha, triedny výkaz,  katalógový list žiaka, protokol o komisionálnych skúškach, rozvrh hodín, školský poriadok.
  • Ďalšia dokumentácia: zápisnica z rokovania pedagogickej rady a ak sú zriadené predmetové komisie a metodické združenia, aj zápisnica z ich rokovania, dokumentácia o záujmovej činnosti školy, dokumentácia spojená s organizovaním výletov, exkurzií, plaveckých výcvikov, lyžiarskych výcvikov, školy v prírode a ďalších aktivít okrem informovaného súhlasu zákonného zástupcu, zápisnice o inšpekciách a iných kontrolách, evidencia pracovného času zamestnancov školy, pracovný poriadok, evidencia školských úrazov žiakov, registratúrny poriadok, kolektívna zmluva, ak u zamestnávateľa pôsobí odborová organizácia

Stredná škola

  • Pedagogická dokumentácia: triedna kniha, triedny výkaz,  katalógový list žiaka, denník evidencie odborného výcviku, protokol o maturitnej skúške, protokol o záverečnej skúške, protokol o absolutóriu, protokol o komisionálnych skúškach, rozvrh hodín, školský poriadok.

ZUŠ

  • Pedagogická dokumentácia: triedna kniha, triedny výkaz, katalógový list žiaka, rozvrh hodín, školský poriadok.

Jazyková škola

  • Pedagogická dokumentácia: triedna kniha, triedny výkaz,  katalógový list žiaka, protokol o štátnej jazykovej skúške, rozvrh hodín, školský poriadok.

Školský klub detí

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Možnosti odpredaja hmotného majetku A

Publikované: Aktualizované:

Právna subjektivita ZUŠ A

Publikované: Aktualizované:

Príplatok za riadenie a škola bez právnej subjektivity A

Publikované: Aktualizované:

Vykonanie údržby zriaďovateľom školy za úhradu A

Publikované: Aktualizované: